Wil je je kat regelmatig achter het behang plakken? Maakt ze jou soms het leven zuur?

Geen nood! Traject Robin kan je helpen om weer in harmonie samen te leven met je kat!

Als kattenliefhebber heb je een kat in huis gehaald. Je gaat er vanuit dat jullie de beste vriendjes worden. Helaas kan de werkelijkheid soms anders uitdraaien! Samenleven met je kat kan dan een hele uitdaging worden…

Komen deze situaties je maar al te bekend voor?

 • Je kat plast in huis en je hebt het he-le-maal gehad met overal plasjes op te kuisen
 • Je krijgt regelmatig een pijnlijke krab of beet als je je kat probeert te aaien of borstelen
 • Het gemiauw van je kat verstoort je (nacht)rust
 • Je hebt meerdere katten en die zijn niet bepaald elkaars beste vriend, met veel spanningen en soms zelfs gevechten tot gevolg

Geen nood! Ik kan je als dierenarts en kattengedragsdeskundige helpen!

Met een Traject Robin proberen we de oorzaken van de ongewenste gedragingen te achterhalen en stel ik een praktisch realiseerbaar therapieplan op.

Zo keert de rust terug in huis zowel voor jou als voor de katjes! Tijd om eindelijk ten volle van je mooie viervoeter te gaan genieten, in plaats van veel stress en frustratie!

Waarom ben ik de juiste persoon om jou te helpen?

Als dierenarts met meer dan 20 jaar praktijkervaring, als gediplomeerd coach en zelf eigenaar zijnde van een multi-kat huishouden, heb ik voldoende expertise wat betreft ongewenste gedragingen en gedragsproblemen bij katten.

Ik heb al menig kattenbaasje terug aan het lachen gekregen wiens moed diep in de schoenen gezakt was en die zelfs op het punt stond zijn kat weg te doen!

Hoe gaan we te werk bij een Traject Robin?

Ik vind het belangrijk een goed inzicht te krijgen in je thuissituatie, de issues die jij en je gezin ondervinden en jullie doelstellingen en verwachtingen. Daarom starten we met een online of telefonisch intakegesprek om kennis te maken en de doelstellingen te overlopen.

Vooraleer we echt van start gaan wordt een medische check-up uitgevoerd door je vaste dierenarts (of door mijzelf) om een fysieke oorzaak van het probleem uit te sluiten.

Heel veel gedragsproblemen kunnen opgelost worden door een paar eenvoudige aanpassingen in huis door te voeren. De achtergrond van je kat is belangrijke informatie voor mij. Ik zal je dan ook vragen mij een gedetailleerde tijdslijn van alle belangrijke levensgebeurtenissen van de katjes te bezorgen. Daarbij aanvullend een plattegrond van je woning (een schets waarop je aanduidt waar eten, drinken, kattenbakken, krabplaatsen en slaapplaatsen zich bevinden) samen met foto’s en videomateriaal van het probleemgedrag. Met alle info ga ik aan de slag voor het opstellen van een meer gedetailleerde, op maat gemaakte vragenlijst om exact de oorzaak van het probleem te kunnen bepalen.

Vervolgens kom ik aan huis of plannen we een videocall in om de situatie te bekijken en een praktisch plan van aanpak op te stellen.

Na een in gemeenschappelijk overleg afgesproken termijn herbekijken we de situatie en overlopen we de resultaten. Waar nodig doen we de nodige aanpassingen, zodat het probleem grondig en blijvend kan worden aangepakt.

Wat zijn de vaakst voorkomende gedragsproblemen?

 • sproeien en/of in huis plassen
 • agressie tussen je katten
 • agressie naar jou, andere gezinsgenoten of bezoekers
 • angstige katjes
 • nachtelijk miauwen
 • ongewenst krabben

Hoe gaan we te werk bij een Traject Robin?

 • We starten met een online of telefonisch intakegesprek om kennis te maken en de doelstellingen te overlopen
 • Vooraleer we echt van start gaan wordt een medische check-up uitgevoerd door je vaste dierenarts of door mijzelf om een fysieke oorzaak van het probleem uit te sluiten.
 • Als eigenaar zal ik je vragen mij een gedetailleerde tijdslijn van alle belangrijke levensgebeurtenissen van de katjes te bezorgen. Daarbij aanvullend een plattegrond van je woning (een schets waarop je aanduidt waar eten, drinken, kattenbakken, krabplaatsen en slaapplaatsen zich bevinden) samen met foto’s en videomateriaal van het probleemgedrag. Met alle info ga ik aan de slag voor het opstellen van een vragenlijst.
 • Vervolgens kom ik aan huis of plannen we een videocall in om de situatie te bekijken en een practisch plan van aanpak op te stellen.
 • Na een afgesproken termijn herbekijken we de situatie en overlopen we de resultaten.