Wie ben ik? Wat doe ik? Wat drijft mij?

Prrr prrr prrr…. Ik ben Karen,

trotse eigenaar van een flinke poezenfamilie, 2 hondjes en meerdere waterschildpadden. Als kind wilde ik al graag dierenarts worden. In 2001 werd die droom werkelijkheid en ben afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde. Ik heb ondertussen vele jaren ervaring in de kleine huisdierenpraktijk. Ik werk in een Cat-Friendly zilver label praktijk in Zomergem (Lievegem). Dit houdt in dat wij extra inspanningen leveren om het zowel voor de eigenaars als voor de katjes zo aangenaam en stressloos mogelijk te maken.

Een passie voor katten en hun gedrag

Omdat katten en hun gedrag al lang mijn interesse prikkelden en ik tijdens mijn dierenartsopleiding wat dat betreft op mijn honger bleef zitten, volgde ik reeds in 2012 lessen over kattengedrag en gedragsproblemen. Omdat ik in de praktijk al wel eens geconfronteerd werd met gedragsproblemen en ikzelf ondertussen al deel uitmaakte van een multi-kathuishouden, besloot ik ook nog de Felinova Cat Coach opleiding te volgen. Ik wilde als dierenarts niet alleen de medische kant van een gedragsprobleem kunnen oplossen. In december 2018 behaalde ik mijn diploma. Mijn eindwerk maakte ik over blinde katjes en de invloed van dit gebrek op hun gedrag.

Een doorgedreven studie van kattengedrag

Gezien ik honger had naar toch nóg meer kennis, schreef ik mij in 2019 in voor de Engelse online opleiding “Advanced Diploma Applied Animal Behaviour (Feline) Level 5. In november 2021 behaalde ik met 90,1 % mijn diploma. Fier op mezelf mag ik mij naast Cat Coach dus ook Animal Behaviour Technician noemen. Deze opleiding deed mij nog verder verdiepen in wetenschappelijke literatuur rond het gedrag en het welzijn van de kat. Mijn opgedane kennis werd uitgebreid getest aan de hand van talrijke gedragscases die ik moest analyseren en behandelen.

Voor Felinova heb ik mijn werkwijze en business plan volledig uitgewerkt en voorgelegd en ik behaalde hiermee het “I Love Happy Cats Keurmerk”. Door te werken volgens de principes van dit Keurmerk, geef ik aan het welzijn en gedrag van uw kat te erkennen en respecteren.

Ik ben lid van de Belgische Vereniging voor Diergedragsprofessionals (VDG) en van the International Society of Feline Medecine (ISFM).

Een ervaringsdeskundige

Daar ik zelf meerdere katten heb, merk ook ik wel eens dat er spanning is tussen de katten of dat er eens ongewenst gekrabt of gesproeid wordt!

Syntra opleiding katvriendelijke vachtverzorging

In de praktijk zag ik regelmatig katjes met verklitte vachtjes. Om ook deze dieren met kennis van zaken te kunnen helpen volgde ik in 2019 een cursus kattentrimmer. Voor mij maakt vachtverzorging immers deel uit van het totale welzijnspakket voor een kat!

Ik kan jou dus niet enkel vanuit mijn doorgedreven opleiding, met kennis en expertise, een advies op maat geven, maar ook vanuit mijn eigen rijke ervaring met katten en hun gedrag.

Eigenlijk kan ik niet wegsteken dat ik erg van katten hou. Ik word er dan ook vaak over aangesproken door vreemden… Handtas, portefeuille, ringen, oorringen,…. ik ben altijd wel getooid met katten! Vind je het gek dat mijn bijnaam “signora minou° is?

Benieuwd hoe ik jou en jouw kat kan helpen? Check dan zeker mijn aanbod.